תיאטרון ומשחק
עקב המצב החברתי והפוליטי המייחד את החברה הערבית בישראל، חיי התרבות אומנות בו מוגבלים למדי. מאז קום המדינה לא נוסד אף בית ספר גבוהה או אקדמיה ללימודי משחק ותיאטרון בשפה הערבית. הקמת והפעלת המכון הערבי לתיאטרון ומשחק בא למלא את החלל הזה, במטרה להעניק לצעירי האוכלוסייה הערבית ולסטודנטים המעוניינים ללמוד משחק ותיאטרון מסגרת אקדמאית ללימוד תיאטרון ומשחק בשפה הערבית, וכך להגדיל את סיכוייהם להשתלב בשוק העבודה, הן במסגרת התיאטרון הערבי המקצועי והן במסגרת התיאטרון הישראלי.
המכון הערבי לתיאטרון ומשחק יהיה המוסד האקדמאי הראשון והיחידי שילמד תיאטרון ומשחק בשפה הערבית בישראל, על כן הוא יפעל במסגרת המכללה האקדמית הערבית לחנוך בישראל – חיפה. הסטודנטים ילמדו את מקצועות המשחק והתיאטרון ברמה הגבוהה ביותר, ע"י צוות מורים מקצועיים, מנוסים ודוברי השפה הערבית. הלימודים יהיו מגוונים והסטודנטים ילמדו חומר עיוני ויתנסו בתרגילים ובסדנאות, הם יחשפו לשיטות רבות, סגנונות ומורים שונים. תכנית הלימודים תכלול שיעורי משחק, תנועה וריקוד, פיתוח קול ושירה, דיקציה, מוסיקה, קרבות במה ומשחק מול מצלמה, בנוסף הסטודנטים ילמדו תולדות התיאטרון, שפה ערבית, ניתוח מחזות וניתוח הצגות.
המכון הערבי לתיאטרון ומשחק לא רק יכשיר שחקנים מקצועיים אשר יובילו בעתיד את התיאטרון הערבי בישראל. מטרה חשובה לא פחות היא להכשיר בקרב הסטודנטים מנהיגים קהילתיים בעלי תודעה ואחריות חברתית, שישתמשו בשפת התיאטרון ככלי ביטוי חברתי. סטודנטים שמסוגלים ליצור אפיקים חדשים ליישום אומנות התיאטרון לטובת הקהילה, ויראו עצמם חלק בלתי נפרד מהקהילה.
הלימודים במכון ימשכו שנתיים, הסטודנטים ילמדו 21 שעות שבועיות במשך השנה הלימודית. בסיום הלימודים הסטודנטים יהיו זכאים לקבל תעודת גמר וסיום מהמכללה האקדמית הערבית לחנוך בישראל – חיפה.
בסוף שנה ראשונה ושניה ללימודים ובנוסף לתוכנית הלימודית המכון הערבי לתיאטרון ומשחק במכללה האקדמית הערבית לחינוך בישראל – חיפה, יארגן סדנאות העשרה מרוכזות לסטודנטים בהנחיית יוצרי תיאטרון מקומיים ערבים ויהודים ואורחים מחוץ לארץ בעלי שם עולמי. הסדנאות יהיו מגוונות ויכללו את רוב התחומים, שיטות משחק, תנועה וקול ופנטומימה. וסדנאות העשרה וידע במקצועות הבמה כמו עיצוב תפאורה, תיאורה, תלבושות ואביזרים.
בשנה השנייה ללימודים הסטודנטים ישתתפו ביצירות הבימתיות וישחקו בהצגות שיבחרו מרפרטואר התיאטרון הערבי והעולמי ולפי הצרכים המיוחדים של כל מחזור, הסטודנטים יתנסו במגוון התפקידים ממשחק ועד תפקידי הפקה. במהלך השנה השנייה המכון הערבי לתיאטרון ומשחק יעלה בין שלוש לארבעה מופעים בימתיים, השתתפות בהפקות בשלל תפקידים יקנו לסטודנטים התנסות בעבודה על מחזה שלם על כל מרכביו ובעבודה עם יוצרי תיאטרון כמו במאי, מעצב תלבושות, תפאורה ומוסיקה ועבודה עם פרטנרים. השתתפות הסטודנטים בהפקות הגמר תגביר את הביטחון המקצועי שלהם ותכניס אותם לעולם התיאטרון המקצועי.
תנאי קבלה
תנאי הקבלה הם תעודת סיום של בית ספר תיכון, והצלחה בלעבור את ארבעת השלבים הבאים שיתקיימו בשני מפגשים -
המפגש הראשון כולל:
- ראיון אישי.
- הגשת שני מונולוגים מתוך מחזות ערביים שעלו בארץ או בעולם הערבי, אחד קומי והשני דרמתי. את האודישנים עורכים מנהל בית הספר והועדה האמנותית-פדגוגית של בית הספר.
המפגש השני כולל:
- שני מונולוגים קומי ודרמטי ושיר בערבית. האודישן נערך מול פאנל של מורים.
- סדנאות אימפרוביזציות ותנועה קצרות עם מורי בית הספר.
شروط القبول
- شهادة إنهاء المدرسة الثانويّة، والتمكّن من تخطّي المراحل الأربع الآتية من خلال لقاءين -
اللقاء الأوّل يشمل:
- مقابلة شخصيّة.
- تقديم مونولوجين من إحدى المسرحيّات العربيّة، أحدهما كوميديّ والآخر دراميّ.
اللقاء الثاني يشمل:
- تقديم مونولوجين أحدهما كوميديّ والآخر دراميّ، بالإضافة إلى أغنية باللغة العربيّة. تقدّم هذه المرحلة أمام مجموعة المعلمين.
- ورشة ارتجال وحركة قصيرة مع معلمّي المدرسة.
يجري امتحان الدخول مدير المعهد واللجنة الفنيّة – التربويّة.
بنية التعليم - اضغط هنا
ראש החוג: מר' סאלח עזאם
טלפון: 04-8303500 שלוחה 544